Mažárovci v bratovražednej finálovej sérii s rovnakým cieľom

18.05.2010 Prešov

Hlohovec 18. mája (TASR) - Športový chlebík postavil bratov Mažárovcov vo finále hádzanárskej extraligy na opačné strany frontu.
Hlohovec 18. mája (TASR) - Športový chlebík postavil bratov Mažárovcov vo finále hádzanárskej extraligy na opačné strany frontu. Po prvom dueli medzi Prešovom a Hlohovcom sa z očakávaného triumfu (39:26) tešil pivot Tatrana Tomáš, no jeho súrodenec Samuel varuje, že nováčik záverečných bojov o titul ešte v sérii s absolútnym favoritom nepovedal posledné slovo.
\"Každý deň si voláme a samozrejme, že sa podpichujeme, \" priznal po prehre v metropole Šariša Samuel a pokračoval: \"Pred prvým zápasom mi volal s tým, že ideme prehrať, tak teraz mu to vrátim a zavolám mu, že v Hlohovci prehrá Prešov. \" Pre oboch bratov to nie je nová skúsenosť, v minulosti už stáli proti sebe v pikantných sériách medzi Prešovom a Považskou Bystricou. V roku 2006 sa zo zlata tešil Samov tím, o rok neskôr po \"výpredaji\" kádra pod Manínom už vtedy v pozícii outsidera Bystričania zeleno-bielych poriadne vytrápili a rozhodlo sa až v piatom zápase, no nakoniec sa radoval Tomáš. Aj teraz hlohovecká spojka verí v menší športový zázrak: \"Pokúsime sa zahrať rovnako ako v úvodnom dueli na začiatku druhého polčasu. Domáci zostali trochu zaskočení. Predsa len Prešovčania boli viac oddýchnutí, veď oni hrali v semifinále tri zápasy a my päť. My ale skúsime využiť našu rozohratosť. Ak sa bude v bránke dariť Dušanovi Olejárovi, určite máme šancu na lepší výsledok. Nehovorím, že hneď na víťazstvo, ale aspoň na lepší výsledok. \"
Brat nie je hocijaký protihráč a aj preto o necelý rok starší Tomáš ani v zápale boja nestráca prehľad o súrodencovi na palubovke. \"Svojho brata vždy vnímam a aj napriek tomu, že je to súper, pozerám sa na neho kritickým okom. Vie mať aj lepšie zápasy, u nás v Prešove nezahral svoje maximum a možno mu niektoré veci vyčítať, \" zhodnotil Samove vystúpenie pivot s prezývkou \"Džery\" a dôrazne dodal: \"My ideme do Hlohovca vyhrať. Či už to bude o gól, alebo o desať - my chceme skončiť sériu už po treťom zápase. Pôjdeme zo zabezpečenej obrany, našou veľkou zbraňou sú protiútoky a druhá vlna. S našimi osvedčenými zbraňami pôjdeme do Hlohovca s cieľom vyhrať a na ďalší štvrtok potom doma spečatiť titul. \"

Finále extraligy (na tri víťazné zápasy):
MŠK Hlohovec (2) - Tatran Prešov (1) 0:1 (26:39)
Vzájomné zápasy v základnej časti 2009/10: 30:35 (doma), 28:53 (vonku), 29:32 (d), 35:51 (v)
Ďalší program finálovej série:
streda, 19. mája: Hlohovec - Prešov (17.00)
štvrtok, 27. mája: Prešov - Hlohovec (18.00)
prípadne:
nedeľa, 30. mája: Hlohovec - Prešov (18.00)
streda, 2. júna: Prešov - Hlohovec (18.00)
 

Vyberte región